Taste of Africa

A Safari full of Flavour

hem | english | swedish |      

English Swedish

Vår affärsidé

Att erbjuda smaker som vibrerar av afrikansk matglädje och att förmedla den frihet som matlagning över eld innebär.

Baobab Kitchen är en lustfylld upplevelse där du kan slappna av och inspireras av färgerna, dofterna, smakerna och musiken. Vi har gjort allt det tråkiga. Nu väntar bara det roliga. Ni hjälper till, men det är vårt ansvar att det blir gott! I Baobab Kitchen, vårt afrikanska utomhuskök, välkomnar vi bokade grupper på 10 till 30 personer under dag- eller kvällstid, maj-oktober. I Baobab Café serverar vi afrikanska mjuka kakor & bröd, allt bakat över öppen eld i järngrytor. Vi har helg-öppet från maj till oktober. Konferenser - Vi hittar gärna en helhetslösning till er, arbetsplats eller förening, som vill träffas under en heldag i en skön & avspänd miljö.

Att erbjuda kvalitet, miljötänk & omtanke

Vi använder noggrant utvalda råvaror, riktigt smör, ekologiska ägg och glass gjord på äkta vanilj och grädde. Vi använder aldrig smakförstärkare som t ex natriumglutamat (E621). Vi väljer ekologiska råvaror, där det är möjligt och vi stöder lokala koltillverkare.

Att erbjuda hantverk och livsmedel med genuin kvalitet & känsla, gärna med en historia.

I Gårdsbutiken finner du personliga & användbara föremål för ditt hem. Allt är noga utvalt av oss. Genom varumärket och våra stödprojekt ” Vi ger något tillbaka” förändrar vi livsvillkoren för många små och några stora producenter i Afrika.

Allt detta kan vi erbjuda för att vi har ’one foot in Africa’

Besök oss så berättar vi mer...Välkomna! Åsa & Nolan

Reportage om oss

Se Sofia Bürgers film om Baobab Kitchen. Real African vibes – Enjoy ☺!"Klicka för "P4 Kollar: Afrikansk mat och kultur i Hedesunda" eller "Min man brukar säga att han har blivit lurad hit"


Klicka för 'Taste of Africa på afrikansk pic nic'


Klicka för 'Taste of Africa med smak av två världar

Vi ger något tillbaka

Samhörighet och intresse föder ibland delaktighet i större format.
Taste of Africa ger direkt eller indirekt något tillbaka till Afrika genom några produkter som vi säljer:

Bushman’s chilisåser. För varje flaska av Bushman's chilisåser som vi säljer går 4% av priset till Survival International - en organisation som just nu juridiskt försöker hjälpa Bushmanfolket ’San’ att vinna tillbaka sina landområden i Botswana. Klicka här för att läsa mer!

Taste of Africa kryddorna har vackra bilder som målats av en liten pojke från Kisumu i Kenya. Taste of Africa ger 4% av priset för kryddorna till Vi-skogen, ett trädplanteringsprojekt runt Victoriasjön. Vi vill ge vår konstnär något som kan ge nya möjligheter, också till andra barn i Östafrika som ej har råd att gå i skolan. Vi-skogen hjälper människorna att stoppa jorderosionen. Samtidigt får de inkomster från träden som planteras. Klicka här för att läsa mer!

Taste of Africa kaffe - Eftersom Taste of Africa verkligen tror på idén att ge Afrika ’Trade not Aid’ startade vi ett stödprojekt för en förskola i ett kåkstadsområde i Stanford. Skolan heter Funimfundo...Klicka här för att läsa mer!