Taste of Africa

A Safari full of Flavour

hem | english | swedish |      

English Swedish

Kalendern 2022

 
Klicka för att ladda ner kalendern 2022
Kalender mitten av april till september 2022

Kalendern 2021

 

Vi vet så lite om framtiden. Här är årets planering i grova drag, med reservation för att händelser & öppettider kan komma att ändras, kanske med kort varsel. Vi kommer att uppdatera med mer information när vi kommer in i vår och sommar. Ta vara på er! Hjärtligt välkomna till oss, alla som är friska!

Vintercafé

Vi längtar efter att ses så mycket att vi tänker prova Vintercafé under V 8-12. Men bara de dagar då det är skönt att sitta ute i solen och njuta, kanske vid en eld? Vi kommer inte att ha tidningsannonser utan vi lägger upp öppettider samma vecka på Facebook, Instagram @tasteofafricahedesunda, 0291-61025, 070-2642109

Baobab Kitchen

är vår stolthet - en liten restaurang, där vi tillsammans lagar en afrikansk måltid. Ni stimuleras av att möta nya smaker & dofter, inramade med afrikansk färglädje & musik. Det är viktigt att vi på ett Corona-säkert sätt kan fortsätta arbeta i Baobab Kitchen, för det är vår livsnerv i Taste of Africa. Läs mer om hur vi anpassar verksamheten till nya regler nedan. Mer om Baobab Kitchen, Baobab Café & allt gott som finns att smaka där kommer längre fram i vår!

Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen och i butiker.

Butiken:
Max 3 besökare får vistas tillsammans i butiken. Det finns kölappar och möjlighet att sitta ner och vänta i trädgården. Skyltar står vid ingången i butiken. Rekommenderat minimiavstånd mellan besökare är 2 meter. Handsprit finns i butiken vid kassan och på Lilla Hjärtat.

I Caféet:
är det bordsservering som vanligt. Max 4 personer får sitta tillsammans vid ett bord. Vi har spritt ut borden i trädgården och under taken. Rekommenderat minimiavstånd mellan borden är 1 meter. Vi hjälper till om ni vill flytta bord och stolar! Det är viktigt att vi på bästa sätt utnyttjar de stora ytorna i vår trädgård för Cafébord. Precis som förra sommaren är vi noga med att desinficera bord och stolar mellan gästerna. Handsprit finns i Caféet.

Baobab Kitchen:
Baobab Kitchen är en liten restaurang, där vi tillsammans lagar en afrikansk måltid i järngrytor över eld. Varje matlagning börjar med information om regler som vi alla måste följa. Rekommenderat minimiavstånd är 2 meter för alla - även oss själva! Ni som kommer i samma sällskap arbetar och sitter tillsammans. Max 4 personer per bord. Ni arbetar i små arbetslag (2-4 personer) och turas om vid eldarna. Vi ser till att alla som vill, får möjlighet att pröva på. Arbetslaget får ett eget bord, där ni kan sitta när ni inte arbetar i köket! Tvål, handtvätt i rinnande vatten, engångshanddukar. Det finns även handsprit och engångshandskar. Baobab Kitchen bokas i förväg från 10 personer.

27-28 februari & mars V 8 - V 12
Vintercafé & butik öppet kl. 11-16 lördag & söndag, kanske några dagar till på sportlovet V 9. Vi bestämmer samma vecka om eller hur vi har öppet - allt beror på väder & vind! Tack för förståelse! Kolla att det är öppet på Facebook, Instagram @tasteofafricahedesunda, 0291-61025, 070-2642109

maj V20 - V21
* Gårdsbutik & Café har öppet lördag & söndag, kl. 11-16. Kanske bestämmer vi att ha öppet någon dag i veckan? I så fall skriver vi det på Facebook & Instagram. Följ oss där {@tasteafricahedesunda), så missar du ingenting!
* Baobab Kitchen. Från den 14 maj tar vi emot bokningar i köket. Välkomna fredagar & lördagar kl. 18- 22, samt måndag-torsdag från kl. 13 fram till 22 (boka 4 timmar). Boka senast en vecka i förväg!

juni & 2-4 juli, V22 - V26
* Gårdsbutik & Café har öppet lördag & söndag, kl. 11-16. Kanske bestämmer vi att ha öppet någon annan dag i veckan? I så fall skriver vi det på Facebook & Instagram. Följ oss där {@tasteafricahedesunda), så missar du ingenting!
* Baobab Kitchen är öppet, måste bokas senast en vecka i förväg! Välkomna fredagar & lördagar kl. 18- 22, samt måndag-torsdag från kl. 13 fram till 22 (boka 4 timmar).
* midsommarafton (25/6) samt några dagar i veckan efter (28-30/6 & 1/7) är det stängt i Gårdsbutiken, Caféet & Baobab Kitchen.

7 juli - 18 juli, V27 - V28
* Gårdsbutik & Café har öppet lördag - söndag kl. 11-16.
* Baobab Kitchen. Vi tar emot bokningar på onsdagar & lördagar kl. 18-22. Måndagar & tisdagar har vi stängt.

19 juli & 15 augusti, V29- V32
* Gårdsbutik & Café har öppet onsdag - söndag, kl. 11-16.
* Baobab Kitchen. Vi tar emot bokningar på onsdagar & lördagar kl. 18-22.
* Boka Afrodance Cooking med dina vänner - en kväll med mat & afrikansk dans, öppen kväll i köket, fredagen den 13 augusti kl. 18-22. Mer information kommer om den här kvällen och hur vi planerar att genomföra den på ett Corona-säkert sätt.

augusti, V 34
* Gårdsbutik & Café har öppet ENDAST lördag 28/8 kl. 11-16. På söndag 29/8 är det stängt eftersom Baobab Kitchen är abonnerat.

september V 35 - V 38
* Gårdsbutik & Café har öppet lördag & söndag, kl. 11-16. Följ oss gärna på Instagram & Facebook @tasteofafricahedesunda, eller ring vår telefonsvarare på 0291-61025, 0702642109 (sms), så hänger ni med om vi behöver ändra planerna med kort varsel. Det är inte säkert att vi hinner uppdatera här!
* Boka Baobab Kitchen - afrikansk matlagning över eld - med dina vänner från 10 personer. Hör av er så hittar vi en dag som passar!

Från oktober - december
Under hösten kan det hända att vi åker på höst- och julmarknader. Vi berättar mer om det på Instagram & Facebook @tasteofafricahedesunda, eller ring vår telefonsvarare på 0291-61025. Allt gott önskar vi!

Kalendern 2020

 
Vi anpassar oss till Corona-krisen - Tillsammans vinner vi!

Vi vill så gärna genomföra allt som vi planerat men ibland kan det blir så att våra planer & öppettider förändras med kort varsel. Om du är osäker - ring oss gärna! 070-2642109. Vi kommer också att ge uppdateringar via Facebook & Instagram @tasteofafricahedesunda.

Gårdsbutiken & Caféet
* Alla som är friska är hjärtligt välkomna! <3
* Använd handsprit vid betalning med kort i butiken. Tvätta händerna på Lilla Hjärtat.
* Håll säkert avstånd till varandra i vår Butik & i Caféet. Café-borden står utspridda i trädgården och under taken för att det ska finnas gott om utrymme mellan dem. Det står färre stolar vid borden, så att de ska kunna stå mer utspritt.
* Ni beställer av oss vid bordet. Vi serverar på bricka, som vi alltid har gjort.
* Till oss kommer det små sällskap, som alla reser i samma bil. Det är sällan mer än 5 besökare samtidigt hos oss.
* Vi har tid för er! Tid att rengöra & desinficera gemensamma ytor, torka av bord & armstöd. Vi låter disken stå tills ni går, så samlar vi in den för varje bord. Våra menyer, som är inklädda i plast, desinficeras mellan gästerna.
* Be oss gärna rengöra om och om igen. Det går jätte bra! Om ni byter bord, berätta det så att vi vet!
* Vi utökar öppettiderna i Café & Butik i vår (Valborgshelgen & Kristihimmelfärdhelgen) & kanske ännu mer öppet längre fram - Håll utkik!

*SAWUBONA BRUNCHERNA är INSTÄLLDA - Caféet är öppet på söndagarna kl. 10- 16 som vanligt! Varmt välkomna!

* Baobab Kitchen kan bokas av grupper minst 10 max 30 pers. Vi planerar er dag/kväll tillsammans. För att anpassa oss efter reglerna & hålla avstånd, kan vi t ex utse några få i gruppen som lagar maten, medan övriga gäster hejar på & deltar på avstånd. Nolan & Åsa kan också laga hela måltiden åt gruppen & servera den. Det är gott om plats i restaurangen & ni sitter glest utspridda över flera bord. Kom gärna med synpunkter & önskemål!
* Våra avboknings-regler den här perioden är generösare och det är möjligt att avboka med kortare varsel - se avsnittet mer information om avbokningar årets Måltidsförslag.
Klicka här för mer om Baobab Kitchen

Liten sammanfattning av året

* Taste of Africa Gårdsbutik & Café öppnar till PÅSK 10 - 13 april kl. 10-16 alla Påskens dagar. Sedan är det helgöppet hela våren, sommaren & hösten från 9 maj till 4 oktober. OBS! under Valborgshelgen är det öppet fyra dagar 30/4-3/5 kl 10-16. Vi kan justera öppettiderna mer under våren så håll utkik!

* Baobab Kitchen öppnar 15 maj, men kan bokas året runt. Ring eller maila oss så berättar vi om lediga tider. Mellan 16 augusti och 4 October, tar vi bara emot bokningar i Baobab Kitchen på fredagar och/eller lördagar. Tiden är då mellan kl. 18-22. Vi reserverar oss för att vi kan behöva avboka en grupp pga oväntade händelser.

Klicka här för mer om ’Baobab Kitchen. TACK till er som besökte oss 2019! Vi har så många fina upplevelser med er <3!

* Sommaröppet i Gårdsbutik & Café V 27-V 32, onsdag -söndag, kl. 10-16 från 1 juli t o m 9 augusti. Sparka av skorna! Gå barfota i gröngräset! Klicka här för mer om Baobab Café & Gårdsbutiken.

* SAWUBONA BRUNCHERNA är INSTÄLLDA - Caféet är öppet på söndagarna kl. 10-16 som vanligt! Varmt välkomna! Sawubona Brunch 3 söndagar i juli - OBS! förbokas: 5, 12, 19 juli serveras kl. 12.00 - 15.00 ca. Välkomna att njuta av vår sköna grönska & sommaren en liten stund innan det börjar. Vi lagar själva all mat & bakar över eld. Vi gräddar underbart bröd, gör sallader & grillar... Ibland tar det en liten extra stund innan allt är klart ;-) Som tur är blir det jätte gott! Efter den varma brunchen lyssnar vi till berättelser, dikter, musik eller sång av en eller flera inbjudna gäster. Sawubona betyder 'I see you' på Zulu. Vi tror att alla människor har en berättelse. Hör av dig om du vill bli nästa Sawubona-gäst! Vi har ca 35 platser under tak. OBS! Anmäl er i förväg senast dagen innan, 0702642109 eller info@taste-africa.com Brunchen kostar 235 kr. Barn under 15 år får rabatt (fråga!). Glutenfria & vegetariska alternativ finns, ange särskilda önskemål vid anmälan. Mer om bruncherna kommer på Facebook inför varje Sawubona-söndag. Vi beräknar & förbereder för de gäster som bokat in sig, så därför kan vi inte öppna upp för drop-in brunchgäster under dagen. Vi hoppas att ni har förståelse för detta! Till er som inte är anmälda, men ändå vill komma till oss och lyssna, serverar vi kaffe/ te & Nomsas bröd med tillbehör som man tar själv i Caféet. När brunchen är avslutad, kl. 15-16 är det Café som vanligt och ni beställer från vår Café-meny vid bordet. VÄLKOMNA UT TILL OSS!

* Öppen kväll i Baobab Kitchen är med Afrodance Cooking den 14 augusti. Under den har kvällen anmäler man sig själv eller i grupp att laga mat med ett större gäng. Vi lär oss dansa afrikansk dans i skenet av lyktor & eldar. Magiskt!

januari-februari - mars

*Internetbutiken öppnar för beställningar den 27 januari. Så fort vi ser din beställning ger vi dig en prisuppgift via e-post. Du kan förkorta leveranstiden genom att skicka ett mail när du betalat in. Tack & välkommen in med din beställning!

* 22 februari Vinterfestival med marknad i Boulognerskogen, Gävle kl. 12-16, vi står vid Caféet

* 28-29 februari Ockelbo Marknad kl. 11-18 (fredag) och 10-16 (lördag). På Facebook & Instagram (@tasteofafricahedesunda) berättar vi var på marknaden vi står!

* 5-6-7 mars Gregorie Marknad i Östersund, kl. 10-18 (torsdag & fredag) samt 10-15 (lördag). På Facebook & Instagram berättar vi var på marknaden vi står!

april - maj - juni
 

* Årets nya skeppslast kommer med nya smaker och inspiration till hem och kök. Den kommer troligen i början av april ...

* 4 april Vårmarknad på Gröna Kullen i Strömsbro kl. 10-16

* 10-11-12-13 april * Fira PÅSKEN hos oss!* Taste of Africa öppnar Gårdsbutik & Café för säsongen. Gör en utflykt med din familj eller vänner till oss! Vi har öppet alla dagar under Påsken kl. 10-16. Fika i solen & se alla underbara varor i butiken.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

Klicka här för mer om Baobab Café & Gårdsbutiken..

* 18-19 april Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet 10-16.

* 25-26 april Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet 10-16

* 30 april & 1-2-3 maj är det öppet10-16.

* 9 - 10 maj Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet 10-16.

* 15 maj - Baobab Kitchen öppnar för säsongen
Baobab Kitchen är vårt utomhuskök, där du lagar mat över eld. Fira någons födelsedag eller ta med dina arbetskamrater till en värmande och avkopplande upplevelse, där ni lär er laga mat och baka över öppen eld i afrikanska järngrytor. Boka för 10 - 30 personer, dagtid (måndag-fredag) eller kvällstid (alla dagar).
Klicka här för mer om ’Baobab Kitchen.

* 16-17 maj Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet 10-16.

* 21-22-23-24 maj Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet 10-16.

* 30 - 31 maj Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet 10-16. Fira Morsdag & njut av våren i vårt Café, kanske tillsammans med familj & vänner! Den här helgen fyller vi 15 år!

* 6-7 juni Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet 10-16.

* 13-14 juni Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet 10-16.

* 20-21 juni Taste of Africa Gårdsbutik & Café har Midsommar-öppet 10-16.

* 27-28 juni Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet 10-16.

*Internetbutiken är öppen för beställningar.
Det kan vara svårt att hinna med att ta hand om din beställning med en gång, om det är en intensiv tid för oss i Gårdsbutiken, Baobab Kitchen & Café. När vi får din beställning svarar vi med en prisuppgift/faktura som anger din totala kostnad inklusive porto. När vi sedan får ditt godkännande och din betalning postar vi din försändelse inom 7 dagar. Om det är bråttom - ring oss!

Stängda dagar, april-juni:
juli - augusti - september
* Sommaröppet i Butik & Café! onsdag-söndag från V 27-32

För undantag se ’ Stängda dagar, juli-september’ nedan eller ring vår telefonsvarare (0291- 610 25).

* 1-2-3-4-5 juli Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet 10-16.
SAWUBONA BRUNCHERNA är INSTÄLLDA - Caféet är öppet på söndagarna kl. 10- 16 som vanligt! Varmt välkomna! Sawubona brunch (förbokas) serveras i Caféet söndagen den 5 juli kl. 12.00 - 15.00 ca. Välkomna att njuta av vår sköna grönska & sommaren en liten stund innan det börjar. Vi lagar själva all mat & bakar över eld. Vi gräddar underbart bröd, gör sallader & grillar... Ibland tar det en liten extra stund innan allt är klart ;-) Som tur är blir det jätte gott! Efter den varma brunchen lyssnar vi till berättelser, dikter, musik eller sång av en eller flera inbjudna gäster. Sawubona betyder 'I see you' på Zulu. Vi tror att alla människor har en berättelse. Hör av dig om du vill bli nästa Sawubona-gäst! Vi har ca 35 platser under tak. OBS! Anmäl er i förväg senast dagen innan, 0702642109 eller info@taste-africa.com Brunchen kostar 235 kr. Barn under 13 år får rabatt (fråga!). Glutenfria & vegetariska alternativ finns, ange särskilda önskemål vid anmälan. Mer om bruncherna kommer på Facebook inför varje Sawubona-söndag. Vi beräknar & förbereder för de gäster som bokat in sig, så därför kan vi inte öppna upp för drop-in brunchgäster under dagen. Vi hoppas att ni har förståelse för detta! Till er som inte är anmälda, men ändå vill komma till oss och lyssna, serverar vi kaffe/ te & Nomsas bröd med tillbehör som man tar själv i Caféet. När brunchen är avslutad, kl. 15-16 är det Café som vanligt och ni beställer från vår Café-meny vid bordet.
VÄLKOMNA UT TILL OSS!

* 8-9-10-11-12 juli Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet kl. 10-16.
* SAWUBONA BRUNCHERNA är INSTÄLLDA - Caféet är öppet på söndagarna kl. 10- 16 som vanligt! Varmt välkomna! Sawubona brunch med en eller flera inbjudna gäster serveras i Caféet söndagen den 12 juli kl. 12-15 ca. OBS! FÖRBOKAS! Mer info ovan och på Facebook!

* 15-16-17-18-19 juli Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet kl. 10-16.
* SAWUBONA BRUNCHERNA är INSTÄLLDA - Caféet är öppet på söndagarna kl. 10- 16 som vanligt! Varmt välkomna! Sawubona brunch med en eller flera inbjudna gäster serveras i Caféet söndagen den 19 juli kl. 12-15 ca. OBS! FÖRBOKAS! Mer info ovan och på Facebook!

* 22-23-24-25-26 juli Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet kl. 10-16.

* 29-30-31 juli-1-2 augusti Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet kl. 10-16.

*5-6-7-8-9 augusti Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet kl. 10-16.

* 15-16 augusti Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet kl. 10-16.

* Fredag 14 augusti Afrodance Cooking! Öppen kväll i Baobab-köket med afrikansk matlagning & dans i skenet av eldar & lyktor. För sjätte året i rad inbjuder vi till Afrodance Cooking med oss & Cosmos Azoba den 14/8 kl. 18-22. Boka en eller flera personer på info@taste-africa.com eller 070-2642109. Vi behöver minst 10 personer (max 30 pers.) Pris: 650 kr. Barn får rabatt (säg till vid anmälan!). Anmälan på info@taste-africa.com eller 0702642109. Berätta om ev. mat-önskemål så skapar vi en meny som passar alla :-). Vid anmälan betalar du 300 kr. Vid sena avbokningar (inom 48 timmar) innan behåller vi anmälningsavgiften. Hjärtligt välkomna! Warm welcome! We speak English, Afrikaans & French - all nationalities welcome!

* 22-23 augusti Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet 10-16.

* 29-30 augusti Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet 10-16.

* 5-6 september Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet 10-16.

* 12-13 september Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet 10-16.

* 19-20 september Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet 10-16.

* 26-27 september Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet 10-16.

* Baobab Kitchen har öppet t o m 4 oktober. Ibland har vi öppet några dagar till, om ni hör av er och bokar! :-)

* Internetbutiken är öppen för beställningar.
Det kan vara svårt att hinna med att ta hand om din beställning med en gång, om det är en intensiv tid för oss i Gårdsbutiken, Baobab Kitchen & Café. När vi får din beställning svarar vi med en prisuppgift/faktura som anger din totala kostnad inklusive porto. När vi sedan får ditt godkännande och din betalning postar vi din försändelse inom 7 dagar. Om det är bråttom - ring oss!

Stängda dagar, juli-september: inga planerade


oktober-november-december

* 3-4 oktober Taste of Africa Gårdsbutik & Café har öppet 10-16. Njut av vackra höstfärger under den sista öppet-helgen i Caféet! Vi har eldar & varma filtar! Eftersom vi har stängt resten av året är ni hjärtligt välkomna att ringa oss om ni vill handla!

Välkommen att beställa julklappar i vår Internetbutik fram till 15 december! Om du letar efter en personlig gåva, utvald med omsorg och med ett hjärtevärmande budskap, så hittar du den här. Vår Internet butik kommer att vara stängd den 16 december t o m 25 januari 2021.

* 8 oktober Tierps marknad på torget kl. 9-18

* 10 oktober Mat & Dryckesmarknad på Laxön, Älvkarleby kl. 10-15

* 24 oktober Höstmarknad med försmak av jul, Vinnersjöv. 193, kl. 11-16

* 21 & 22 november Ulva julmarknad vid vackra Ulva Kvarn i Uppsala kl. 11-16.

* 28 november Julmarknad på Nybo Handelsgård, Valbo kl. 11-15.

* 29 november Julmarknad på Rådhustorget, Gävle, kl. 12-18. Välkomna till en traditionell julmarknad i centrala Gävle när vi inviger Gävlebocken.

* 5 december, Julmarknad på Lövstabruk, vi står i Gamla Skolan, kl. 11-17.

* 6 december, Julmarknad på Gröna Kullen Strömsbro i Gävle, kl. 11-16.

* 12 december, Julmarknad i Vinnersjö, Vinnersjö Gårdsslakteri kl. 12-17.

* 13 december Julmarknad på Högbo Bruk, Sandviken kl. 11-17. Vi står i Vagnslidret.
Hoppas vi ses i marknadsvimlet. Kom & smaka årets Bushtea-glögg <3!
Vi önskar er fina helger framöver! Åsa & Nolan


Stängda dagar, oktober-december:

* Stängt i Gårdsbutik & Café fr.o.m. V 41. I år har vi inte julöppet i Gårdsbutiken, men vi hoppas att vi ses på någon av julmarknaderna (ovan)! Hör gärna av dig (070-264 2109, 0291-61025), om du vill handla av oss på annan tid!

* Internetbutiken har stängt 16 dec-25 jan 2021.