Taste of Africa

A Safari full of Flavour

hem | english | swedish |      

English Swedish

Mrs H. S. Ball's Chutney

Nelson Mandela, Table Mountain, Krugerparken, och Mrs H.S.Ball’s Chutney – alla är de betydelsefulla symboler för Sydafrika. Av dessa är Mrs Ball's Chutney den enda som du kan packa ner i väskan och ta med dig runt om i världen. Njut av Mrs Ball’s Chutney till frukost, lunch och middag! Den ger fyllighet och mustighet till currygrytor och marinader. Den är jätte god som tillbehör till wokmat, grillat, söndagssteken, som en dippsås med creme fraiche eller som smaktillsats i vitlökssmör. Slut ögonen! Känn den mjuka och lätta konsistensen och hur den välbalanserade kryddiga fruktsmaken avrundas med en lätt sötma. Den här chutneyn berättar om havsbrisen i Kapstaden, de lekfulla bäckarna i Drakensbergen, vidderna och ljuset i det vidsträkta Karoo och de gröna dalarna i Mpumalanga.Gå till ‘Recept’ för att hitta härliga maträtter med Mrs Balls Chutney

Sedan 2005 har vi skeppat tusentals flaskor Mrs Ball's chutney från Sydafrika. Denna underbara följeslagare i köket har väl vunnit sin plats i svenskarnas hjärtan <3. Smaka den när du besöker vår Gårdsbutik, eller ser oss på en marknad. Vi serverar & använder Mrs Ball's chutney hela tiden tillsammans med våra gäster i Baobab Kitchen. Vår chutney-dippsås är omåttligt poplulär (se ‘Recept’). På våra Sawubona Bruncher gör Åsa en Bondsallad-dressing med olivolja, Chilichutney, vitlök, salt & peppar. Eller ibland en Solig potatissallad (se ‘Recept’)! Några noga utvalda återförsäljare säljer dem i vår närhet. Hör av dig, så berättar vi vilka ...!

Mrs H. S. Ball's Chutney Mild - Originalreceptet (Klicka här för att beställa) 

 Det här är den mildaste av de tre men som ‘originalet’ har den stor karaktär och fyllighet. Barnens favorit! Använd den här chutneyn i matlagningen när du vill ha mustighet i en gryta eller marinad. Använd den som en sås till maten (t ex köttbullar eller pannbiffar). Ingredienser: socker, vatten, vinäger, torkade persikor (14%) och aprikoser (2%), frukten innehåller konserveringsmedel svaveldioxid, modifierad majsstärkelse (E1422), salt, färgämne (E150d), chilifrukter. Nettovikt: 470 g. Kan innehålla små kärnbitar. Produkten tillverkas i en miljö där även vete, gluten, komjölk, ägg och soja hanteras.

Mrs H. S. Ball's Chutney Het (Klicka här för att beställa)

Den här chutneyn är inte så stark som namnet antyder. Den är något mindre söt än ‘original-chutneyn’ och den är fylligt kryddig. Den är härlig som sås till maten men också som ingrediens i kalla och varma maträtter. Några klara favoriter är t ex vår Sydafrikanska chutney sås och den Soliga potatissalladen (se Recept). Ingredienser: socker, vatten, vinäger, torkade persikor (12%) och aprikoser (4%), frukten innehåller konserveringsmedel svaveldioxid, modifierad majsstärkelse (E1422), salt, Worcestershire sauce (vatten, vinäger, sirap, socker, färgämne (E150d), salt, lök, vitlök, chilifrukter), färgämne (E150d), chilifrukter. Nettovikt: 470 g. Kan innehålla små kärnbitar. Produkten tillverkas i en miljö där även vete, gluten, komjölk, ägg och soja hanteras.

Mrs H. S. Ball's Chilichutney (Klicka här för att beställa)

Vår Chilichutney har karaktären av en–inte-så-söt-chutney med fin konsistens med den där extra hettan från en chilisås. Den är mycket populär som en marinad till wokade eller grillade köttbitar eller kycklingfiléer. Den fungerar perfekt i kombination med smör och vitlök i ett aromsmör som smälter ljuvligt på en köttbit eller en bakad potatis. Blanda chilichutney med crème fraiche och vitlök till en kall (och ändå chilihet!) dippsås till skaldjur och grillat. Ingredienser: socker, vatten, vinäger, torkade persikor (10%) och aprikoser (2%), lök, frukten och löken innehåller konserveringsmedel svaveldioxid, modifierad majsstärkelse (E1422), salt, Worcestershire sauce (vatten, vinäger, sirap, socker, färgämne (E150d), salt, lök, vitlök, chilifrukter), arom, chilifrukter (0.24%). Nettovikt: 470 g. Kan innehålla små kärnbitar. Produkten tillverkas i en miljö där även vete, gluten, komjölk, ägg och soja hanteras.