Taste of Africa

A Safari full of Flavour

hem | english | swedish |      

English Swedish

Kokböcker

      

The Cape Malay Cookbook, Faldela Williams
(Klicka här för att beställa)

Författaren till den här boken är uppvuxen i District Six, ett sprudlande bostadsområde några kvarter från hamnen i Kapstaden, fyllt med människor av olika kulturer, livlig musik och kryddiga dofter. På ett lustfyllt och enkelt sätt får vi tips och inspiration till att laga klassiska recept ur Cape-Malay köket, till att baka deras traditionella bröd och njuta av deras fantastiska bakverk till fest och till vardag. Den här boken är mer än en kokbok – den introducerar oss till den färgstarka muslimska Cape-Malay kulturen och dess unika maträtter. Alla recept är anpassade till våra moderna vanor och förenklade så att det blir lätt, spännande och smakrikt.

Boken är på engelska, men alla mått och vikter är lika som i Sverige.

Cass Abrahams Cooks Cape Malay, Cass Abrahams
(Klicka här för att beställa)

Den här boken är en hyllning till Cape-Malay köket och till de människor som format en av Sydafrikas färgstarkaske kulturer. Med lustfyllda bilder får vi uppleva det traditionella Cape-Malay köket, så som det formats av familjer under mer än 300 år, till att nu serveras på de finaste restaurangerna i Kapstaden. Varje kapitel berättar om matens funktion och betydelse i Cape-Malay kulturens olika högtider och festligheter. Vi inbjuds till att ta del av en färgstark del av Sydafrika och lära oss laga mat som inspirerar hela världen. Mat som är lätt att ta till sig med sin varma kryddighet och charm.

Boken är på engelska, men alla mått och vikter är lika som i Sverige.

Potjiekos Favourites, Sanne Smit
(Klicka här för att beställa)

Potjiekos betyder mat i afrikansk järngryta (en potjie). Men i Sydafrika betyder det också fest! Kött i olika former, kyckling, skaldjur och vegetariskt – allt kan man laga i en potjie! Man kan till och med baka bröd och laga härliga efterrätter. Här får vi inspiration att laga mat som vunnit pris i olika ”potjiekos-tävlingar” i Sydafrika. Vi får tips om hur man gör och vilka ingredienser man bör använda. Härliga färgbilder lockar oss att prova denna avkopplande matlagningsform – kanske på en naturskön plats i goda vänners lag!

Boken är på engelska, men alla mått och vikter är lika som i Sverige