Taste of Africa

A Safari full of Flavour

home | english | swedish |  

English Swedish

Taste of Africa ekologiskt bushtea

Vi har utvecklat vårt eget ekologiska bushtea
inom varumärket Taste of Africa
tillsammans med producenter i Afrika.
Genuin smak & känsla, noga utvalt
& helt utan tillsatser.

Vårt bushtea kommer från ekologiska odlingar i Sydafrika. Vi fortsätter givetvis med våra populära naturella ekologiska bushtea-sorter. Vi gav dem nya namn:

Outeniqua, honeybush naturell
Kalahari Green, grönt rooibos naturell
Kalahari Red, rooibos naturell
Klicka här för att beställa

Det var Bushfolket San som först gjorde te av de finaste skotten från vildväxande rooibos och honeybush. Våra etiketter är en tacksam hyllning till Bushfolket som lärt oss så mycket utan att direkt få något tillbaka.

Bushtea uppskattas idag för den naturliga rena smaken, frånvaron av koffein och garvsyror, men också för den stora mängden antioxidanter. Låt gärna ditt bushtea dra 5-10 minuter för att få ut den bästa smaken & doften. Naturliga ämnen behöver nämligen lite mer tid än konstgjorda. I våra smaksatta bushtea-sorter finns bara naturliga ämnen, ekologiskt odlade kryddor och citrusskal.

Kom - låt dig dras med på en resa till Afrika och känn den runda äkta vaniljsmaken i Madagascar...frisk apelsin, citron & ingefära i Okavango...sötman & den omåttligt populära kanelen i Jinja...eller följ med till Zanzibar där varje café doftar förföriskt av kryddnejlika, kanelstång, kardemumma, ingefära & svartpeppar.

Madagascar, rooibos med äkta vanilj
Okavango, rooibos med apelsin- & citronskal & ingefära
Jinja, rooibos med kanelstång
Zanzibar, rooibos med kryddnejlika, kanelstång, kardemumma, ingefära & svartpeppar
Klicka här för att beställa

Njut av ditt bushtea som det är, eller med mjölk & honung. Ett underbart te att koppla av med! Innehåll: ekologiskt odlad rooibos (Asphalatus linearis) eller honeybush (Cyclopia intermedia) . Grönt rooibos har ej jäst och innehåller därför ca 30% mer antioxidanter. Ekologiskt odlade kryddor & apelsin- & citronskal. Innehåller inga konserveringsmedel eller smaktillsatser. Förpackningen är gjord av återvunnen kartong. Tillverkas i Sydafrika för Taste of Africa.

Läs mer om bushtea..

Rooibos tillverkas av de finaste bladen av en ärtväxt (Asphalatus linearis), som bara växer i Sydafrika i ett bergsområde som heter Cedarbergen. Namnet betyder 'den röda busken'. Rooibos har använts under tusentals år av Sanfolket i södra Afrika. Den djupt röda färgen utvecklas när de gröna bladen jäser i samma procedur som för vanligt 'svart te'. Den unika smaken och de hälsobringande egenskaperna hos Rooibos har intresserat forskare över hela världen. Det innehåller inget koffein, mycket lite tanniner och ett stort antal essentiella mineraler (järn, kalk, zink, & magnesium) och antioxidanter. I Sydafrika ges rooibos som varm dryck till små barn. Barn med allergier och eksem badas i Rooibos! Rooibos används också till smaksättning av soppor, såser och grytor.

Honeybush tillverkas av blommorna och de finaste bladen från buskar inom släktet Cyclopia sp. som tillhör ärtväxterna. De dekorativa gula blommorna doftar sötaktigt av nektar. Dessa buskar växer bara inom ett specifikt bergsområde (Longkloofbergen) i sydvästra Kapprovinsen i Sydafrika. Det var Sanfolket, urinnevånarna i södra Afrika och i den här regionen, som först började använda dessa buskar för att göra Honeybush. Kunskapen spred sig till de europeiska bosättarna när de kom för några hundratals år sedan. Men eftersom växterna var svårtillgängliga på höga bergssluttningar och begränsade till ett mindre område var Honeybush under lång tid en välbevarad hemlighet.

Honeybush är idag mycket uppskattat för sin fylliga smak, naturliga sötma, men också för sina positiva hälsoegenskaper. Det innehåller ett stort antal essentiella mineraler (bl a magnesium, kalk, och kalium) och flavonoider (antioxidanter). Honeybush ingår ibland som ingrediens i naturläkemedel, skönhetsprodukter och fruktjuicer.